پاورپوینت بررسی معماری سرای میرزا ابوالحسنی
نوشته شده توسط : safa
پاورپوینت بررسی معماری سرای میرزا ابوالحسنی

تاریخ ایجاد 09/10/2018 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 79 اسلاید   قیمت: 14500 تومان     تعدادمشاهده  4  


دانلود پروژه معماری سرای میرزا ابوالحسنی,سرای میرزا ابوالحسنی,مرمت سرای میرزا ابوالحسنی
 
 
پاورپوینت بررسی معماری سرای میرزا ابوالحسنی
بازار تبریز در مردادماه سال ۱۳۸۹خورشیدی به‌عنوان نخستین بازار جهان در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌است. بازار تبریز بزرگ‌ترین و مهم‌ترین بازار سرپوشیده در سطح جهان به‌شمار می‌رود که در شهر تبریز در ایران واقع شده‌است. این بازار با مساحتی حدود یک کیلومتر مربع، بزرگ‌ترین بازار سرپوشیدهٔ جهان است. بازار تبریز در مردادماه سال ۱۳۸۹ خورشیدی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده‌است. این بازار از بازارچه‌ها دالان‌ها، تیمچه‌ها سراها و کاروانسراهای متعددی تشکیل یافته‌است. پیش‌تر به جهت قرارگرفتن شهر تبریز بر سر چهارراه جادهٔ ابریشم و گذر روزانهٔ هزاران کاروان از کشورهای مختلف آسیایی، آفریقایی و اروپایی از آن، این شهر و بازار آن از رونق بسیار خوبی برخوردار بوده‌استبازار تبریز از بزرگ‌ترین بازارهای سرپوشیده جهان و یکی از شاهکارهای معماری ایرانی است. این بازار در سال ۱۱۹۳ هجری قمری بر اثر زلزله با خاک یکسان شد، اما طولی نکشید که  معماران زبردست آن را بازسازی کردند و بازار کنونی مربوط به اواخر حکومت زندیه و عصر قاجار است. بازار تبریز از چندین راسته و تیمچه و سرا تشکیل شده که تیمچه امیر از این میان بزرگترین گنبد و تیمچه مظفریه با شکوه‌ترین معماری را داراست. بازار تبریز هم اکنون به طول یک کیلومتر بزرگ‌ترین مجموعه به هم پیوسته و مسقف دنیاست و در سال ۱۳۵۴ در فهرست آثار ملی ثبت شده‌ است.
طاق‌ها و گنبدهای مقرنس بلند آن، سازه‌های آجری به هم پیوسته، آرایش مغازه‌ها، کثرت تیمچه‌ها، وجود انواع مشاغل و تعداد زیادی مدرسه و مسجد که در کنار سراهای بازرگانی قرار گرفته‌اند، این بازار را نمونه‌ای عالی از محیط تجارت و زندگی اسلامی و شرقی ساخته‌است. سبک معماری، کثرت سراها و تیمچه‌ها و وجود تعدادی مدرسه و مسجد نیز به این مجموعه اهمیت و امتیازی خاص داده‌اند. از تاریخ بنای اولیه مجموعه بازار تبریز اطلاعی در دست نیست لیکن اکثر مورخین و جغرافی نویسان و جهانگردان اسلامی و خارجی که از قرن چهارم هجری تا عهد قاجار از تبریز دیدن نموده‌اند اسناد مهم و مدارک ارزنده‌ای را درباره بازار و وضع بازرگانی تبریز ارائه داده‌اند. از مقدسی ـ یاقوت، مارکوپولو، ابن بطوطه، حمدالله مستوفی، کلاویخو، جان کارت رایت انگلیسی، شاردن، جملی کاردی جهانگرد ایتالیایی و دهها سیاح و مورخ دیگر مطالب جالب توجهی به جای مانده که دال بر اهمیت مجموعه بازار در دوره‌های مختلف بوده‌است. وجود مدارس و مساجد تاریخی مهم و معروفی چون مسجد جامع، مدرسه حاج صفرعلی، مدرسه صادقیه در این بازار نیز گواه بر پیشینه تاریخی این مجموعه بنا می‌باشد.
 
موقعیت بازار
هسته مرکزی شهر تبریز در داخل یک چهارضلعی قرار گرفته و بازار تبریز در مرکز این چهارضلعی واقع شده‌است. این بازار از سمت شرق به عالی‌قاپو (مجموعه کاخ‌های ولی‌عهدنشین) و از سمت غرب به مسجد جامع محدود شده و از سمت شمال، بخش‌هایی از شمال رودخانه مهران‌رود را شامل می‌شود و این دو بخش به وسیله پل‌های چوبی که در امتداد راسته‌بازار قرار دارند، به هم متصل می‌شوند. نخستین نقشه از بازار تبریز در سال ۱۳۲۷هجری، در بخشی از نقشه دارالسلطنه تبریز و به دست اسدالله خان مراغه‌ای ترسیم شده‌است. نقشه این بازار در بخش شمال شرقی نقشه مذکور رسم شده و اکثر جای‌های مهم آن نظیر تیمچه‌ها و کاروانسراها در این نقشه نام‌گذاری شده‌اند.
مرمت بازار
بازسازی و مرمت مجموعه بازار تبریز، به احتمال قوی همزمان با بنای باروی شهر به همت نجفقلی خان بیگلربیگی از سال 1194 هجری آغاز شد. بافت اصلی بازار تبریز از دو راسته سر پوشیده شمالی– جنوبی– شرقی و غربی تشكیل شده است. 
عرض بازارها بین چهار تا پنج متر و بلندی سقف آنها پنج تا شش متر است كه در مقایسه با سقف بازارهای نقاط گرمسیری ایران كوتاه تر است. 
راسته های اصلی توسط راسته های فرعی به هم متصل شده اند و فضاهای بین آنها سراها و كاروانسراها و تیمچه ها بنا شده است. تقاطع راسته ها را در سه راهی ها و چهارراهی ها (چهارسوقها) طاقهای گنبدی پوشانده است. بزرگترین گنبد بازار، گنبد تیمچه امیر و زیباترین قسمت آن تیمچه مظفریه است. مهمترین ورودی بازار تبریز در حال حاضر در انتهای شمالی خیابان فردوسی است. شبكه بازار تبریز بمثابه قلب شهر است و نقش عمده ای در بافت شهر دارد. این بازار كه با مساحتی معادل یك كیلومتر مربع در سال 1354 شمسی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است بزرگترین اثر ثبتی كشور و وسیعترین مجموعه مسقف و بهم پیوسته جهان بشمار می رود.
 
 بازارها
بازار تبريز با طاقها و گنبدهای بلند آجری شامل بازار امير ، بازار کفاشان ، راسته بازار ، بازار حلاجان ، يمينی دوز بازار ، راسته کهنه ، بازار حاج محمد حسين ، بازار مشير ، بازار دلاله زن بزرگ ، بازارچه صفی ، بازار امير ابوالحسن ، سرای حاج رسول ، سرای حاج ميرزا علی نقی ، تيمچه ، سرای شيخ کاظم ، تيمچه حاج صفر علی ، تيمچه و دالان ميرزا شفيع ، تيمچه ملک و ... که به اختصار چند اثر اشاره می شود.
بازار تيمچه امير يکی از شاهکارهای جالب معماری و با شکوه ترين تيمچه های بازار تبريز به حساب می آيد. تيمچه حاج صفر علی ، بنائي است معظم که بانی آن حاج صفر علی خوئي بازرگان معروف معاصر فتحعلی شاه قاجار می باشد. تيمچه مظفريه نيز يکی از زيبا ترين بخشهای بازار است که حاج شيخ جعفر قزوينی تاجر سرشناس دوره ناصرالدين شاه در سال 1305 آن را ساخته بود و به مناسبت حضور مظفرالدين ميرزا وليعهد وقت دراين تيمچه به نام مظفريه نامگذاری کرد.
 سرا ها
از سراهای مشهور تبریز می توان به به سرای گرجیلر ، میرزا مهدی ، حاج رسول ، میرزا جلیل ، درب عباسی ، آقا ، شاهزاده ، میرابوالحسن و... اشاره نمود . نکته مهم در مورد سرا های بازار تبریز ، تبدیل اکثر این سرا ها به کار های تولیدی و یا انبار می باشد که کاربری اصل آنرا خدشه دار کرده است .
سرای میر ابوالحسن
حاج میر ابوالحسن فرزند میرزا محمد بانی سرای میرزا محمد و برادرزاده حاج سید حسین بود . میرابوالحسن نیز مانند اکثر متولدین آن زمان سرا و تیمچه و بازاری تحت نام خود تأسیس می نمایند . این سرا در مجاورت مجاورت سرای حاج حسین جدید واقع شده و تیچه و دالان میر ابوالحسن در کنار آن واقع شده است .................................
 


کلمات کلیدی مرتبط:
دانلود پروژه معماری سرای میرزا ابوالحسنی,سرای میرزا ابوالحسنی,مرمت سرای میرزا ابوالحسنی ,پاورپوینت بررسی ,معماری سرای میرزا ابوالحسنی ,
مقالات مرتبط در این دسته
پاورپوینت بررسی مرمت و احیا خانه نیما یوشیج
پاورپوینت بررسی مرمت و احیا خانه حیاتی ساری
پاورپوینت بررسی طرح مرمت خانه سرهنگ آزموده سنندج
پاورپوینت بررسی طرح مرمت و احیاء گذر و کوچه پامنار شهر سبزوار
پاورپوینت بررسی طرح مرمت خانه نصیرالدوله ، آصف الدوله تهران
پاورپوینت بررسی و شناخت قلعه ضحاک هشترود
مدرسه خاقانی خطیرآباد گرگان ، پاورپوینت بررسی شناخت و آسیب شناسی
پاورپوینت بررسی ارمغان های ایران به جهان معماری
پاورپوینت بررسی مرمت مسجد جامع سمنان
پاورپوینت بررسی طرح مرمت امامزاده روشن آباد کردکوی
پاورپوینت بررسی مرمت و احیا حمام بکان بهبهان ، حمام ارجان بهبهان
پاورپوینت بررسی و تحلیل ایجاد و گسترش ترک در اعضای ساختمان
پاورپوینت بررسی معماری و طرح مرمت قلعه فلک الافلاک
پاورپوینت بررسی مرمت خانه محمدی مشهد
پاورپوینت بررسی خانه ای قدیمی، مسافرخانه کنونی در مشهد
پاورپوینت بررسی تعمیر نگهداری ساختمان
پاورپوینت بررسی مرمت قلعه نصیر لرستان
پاورپوینت بررسی مرمت خانه انصاری ارومیه
پاورپوینت بررسی حفاظت ابنیه
پاورپوینت بررسی مرمت بنای امامزاده یحیی




:: بازدید از این مطلب : 115
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 18 مهر 1397 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: