نوشته شده توسط : safa
دانلود,بررسی پاورپوینت ساختمانهای بتنی,pptx

تاریخ ایجاد 26/06/1398 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 120   قیمت: 20000 تومان     تعدادمشاهده  1  


دانلود,بررسی پاورپوینت ساختمانهای بتنی,pptx
 
بخشی از مطلب 
 
فونداسیونهای بتنی
از آن جا که در ساختمانهای بتنی تمامی اجزاء تشکیل دهنده آن از بتن و فولاد می باشد بر خلاف ساختمانهای فلزی که کلیه ساختار اصلی آن یعنی ستون ها- پل ها و تیرها و سایر موارد دیگر از فلز ساخته می شود اذا در ساختن فونداسیون ساختمانهای بتنی نیز می بایست دقت بیشتری به عمل آورد تا با فونداسیون قویتر و مطمئن تر ستونها و همچنین پل های بتنی را روی آنها استوار نمود.فونداسیونهایی که معمولاً جهت ساختمانهای بتنی در نظر گرفته می شود عموماً با محاسبۀ بیشتری همراه می باشد چه از نظر تعداد و نوع آرماتورها و چه از نظر پیوستگی بین شناژ و فونداسیونها این عمل می بایست به طور دقیق و اصولی رعایت گرددتا در اثر نشست های احتمالی و غیر یکنواخت ساختمان هیچگونه صدمه ایی به بنا وارد نشود.
اصولاً هدف اصلی از ساخت فونداسیونهای بتنی ایجاد یک پی مقاوم جهت انتقال کلیه بارها به زمین می باشد به طوری که فشار وارد به زمین تکیه گاه قابل قبول باشد و در آن هیچ گسیختگی حاصل نشود البته همان گونه که در بحث زمین عنوان شد زمین و نوع انتخاب آن بایستی طوری باشد که هیچ نوع نشستی را برای ما ایجاد نکند و بین دو نقطه از ساختمان نباید اختلاف نشست طوری باشد که در بدنۀ ساختمان اختلال حاصل نماید. هرگاه دو شرط فوق یعنی شرط ایمنی زمین و همچنین محاسبۀ دقیق بارها برقرار باشد و از طرفی با اجرای صحیح نقشه های محاسباتی ساختمان بنا گردد می توان حداکثر اطمینان را به پایداری و مقاومت را داشت و مطمئن بود که ساختمان هیچ گونه صدمه ای نخواهد دید. البته نوع و اندازه فونداسیون بستگی به مقدار بار همچنین نوع زمین دارد که مقاومت واقعی زمینهای گفته شده با آزمایش دقیق انجام پذیر است گرچه همانگونه که قبلا هم اشاره شد خاک رس خاک خوبی است اما بایستی بدانیم که نباید مرطوب و ضخامت آن در حدود 5/2 الی 3سانتی متر باشد.
وظیفه فونداسیونها در ساختمان ها بطور کلی جلوگیری از نشست های بزرگ و تقسیم بار بطور مساوی و متحمل شدن بارها از قسمت فوقانی و انتقال آن به زمین می باشد البته بایستی توجه داشته باشیم که سطح فونداسیونها حتماً از سطح ستونها بیشتر باشد به همین جهت عرض وارتفاع فونداسیونها بستگی به مقدار بار و قدرت و مقاومت زمین دارد. 
چون فونداسیونها اصولا در عمق های پایین تر از سطح زمین قرار دارند و بوسیلۀ آن بارهای ساختمان به خاک منتقل می شوند کلیه خاکها در اثر وارد شدن بار فشرده و در نتیجه نشست می نمایند نشست خاک باعث نشست تمام ساختمان می گردد.بنابراین در محاسبه فونداسیونها  دو نکته همیشه قابل اهمیت است یکی اینکه مقدار کل نشست فونداسیونها باید حداقل کاهش یافته و زیان بار نباشد و دوم اینکه از نشست های موضعی باید حتی الامکان جلوگیری نمود.
اگر خاکی که قرار است برای فونداسیون سازی در نظر گرفته شود ضعیف و دارای مقاومت کمی باشد لازم است از فونداسیونهای یکپارچه استفاده نمود که ابعاد طول و عرض آن بستگی به ابعاد بنا دارد البته این نوع فونداسیون ها برای ساختمانهای بزرگ و سنگین و یا در زمینهای نرم و دارای مقاومت کمی هستند بکار می روند که به فونداسیونهای صفحه ای یا رادیال معروف هستند.
پی سازی
هدف از ساختن پی پخش بارنهایی زیر ساختمان است به طوری که (a) نشست مجموعه ساختمان و (b) نشست قسمتی از ساختمان نسبت به قسمت دیگر به مقدار minimum نگهداشته شود.
گرچه این هر دو نوع نشست مهم می باشد ولی دومی اهمیت بیشتری داشته و سبب خسارت بیشتری می گردد.
اکثر پی ها را می توان در دو طبقه بندی کلی جای داد.
1-    پی های نواری(دیواری)
2-    پی های منفرد
شکل (a) قسمتی از یک پی نواری را نشان می دهد. که دیوار روی یک نوار پیوسته بتن آرمه قرار گرفته، که کمی پهن تر از دیوار است. و شکل (b) پی منفرد را نشان می دهد که ستونی بر آن نصب شده است و بار آن را تحمل می کند.
این فونداسیون ممکن است مربع و یا مربع مستطیل و یا دایره شکل باشد که این نوع پی ساده ترین و اقتصادی ترین نوع پی ها می باشد. شکل(c) دو پی منفرد را نشان می دهد که توسط تیری به هم متصل شده اند. چنین پی هایی را پی متصل نیز می نامند.
مانند شکل (d)
بطور کلی ساختن پی از اصولی ترین کارهای ساختمان می باشد که در اجرای آن بایستی نهایت دقت به عمل آید چرا که تمامیفشارهای حاصله بر سطح فونداسیون و از آن جا تحت زاویه(a) بر سطح زیر فونداسیون یعنی زمین منتقل می گردد.
و از آن جایی که جهت مقابله با هر حادثه ای پیش بینی لازم می بایست صورت گیرد لذا در هنگام پی سازی باید توجه داشت که قسمت زیر پی دارای سطح صاف و یکنواختی باشد به عبارت دیگی هم سطح کردن زیرپی باعث می شود که پی سازی ساختمان در مقابل حرکات زمین لرزه دارای یکنواختی و یکپارچگی بوده و مقاومت لازم را داشته و عمل رانش فونداسیون به هیچ وجه پیش نیاید.
 
قسمت هاشور خورده بایستی جهت زیر سازی یک فونداسیون خوب کاملاً صاف با یکدیگر و هم سطح شوند تا بتوانند به خوبی در مقابل زمین لرزه های پیش بینی نشده از خود مقاومت نشان داده و نیز از لحاظ استقامت از خود پایداری خوبی به جا گذاشته و نیروهای وارده را به راحتی به زمین انتقال دهد.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
فونداسیونهای نواری(دیواری)
چنانچه از اسم این نوع فونداسیونها پیداست، یک پی نواری آخرین تکیه گاهی است برای دیواری که روی آن قرار دارد و در اکثر حالات باری که از دیوار به فونداسیون منتقل می شود یک بار یکنواخت است که در سرتاسر فونداسیون عمل می شود.
بنابراین می توان نتیجه گرفت که عرض پی در طول نوار مقداری است ثابت مگر آنکه در قسمتی از نوار مشخصات زمین عوض شود. برای محاسبۀ این نوع فونداسیون بایستی توجه کرد که برخلاف فونداسیونهای منفرد که زا دو جهت تحت خمش هستند، پی های نواری تنها در یک جهت روی خمش کار می کنند. و این در صفحه ایی است عمود بر دیوار.
برای محاسبه فونداسیون، قسمتی از پی به عرض یک متر را انتخاب کرده و آن را از فونداسیون جدا می کنیم. شکل زیر آنرا نشان داده است. چنانچه می بینیم این تیر کنسولی را نشان می دهد که از پایین به بالا توسط فشار خاک بارگذاری شده است.
 


کلمات کلیدی مرتبط:
ساختمانهای بتنی ,pptx ,دانلود,بررسی پاورپوینت ساختمانهای بتنی,pptx ,بخشی از مطلب , ,فونداسیونهای بتنی ,از آن جا که در ساختمانهای بتنی تمامی اجزاء تشکیل دهنده آن از بتن و فولاد می باشد بر خلاف ساختمانهای فلزی که کلیه ساختار اصلی آن یعنی ستون ها- پل ها و تیرها و سایر موارد دیگر از فلز ساخته می شود اذ,
مقالات مرتبط در این دسته
دانلود,بررسی پاورپوینت روسازي راه زيرسازي و روسازي,pptx
دانلود,بررسی پاورپوینت اجرای ساختمانهاي فلزي,pptx
دانلود,بررسی پاورپوینت استاندارد بلوك‌هاي سيماني,pptx
دانلود,بررسی پاورپوینت ستون فلزی ,pptx
دانلود,بررسی پاورپوینت حريق در ساختمان,pptx
دانلود,بررسی پاورپوینت شناخت انواع ساختمان و بنا,pptx
دانلود,بررسی پاورپوینت معرفی رشته مهندسی عمران,pptx
دانلود,بررسی پاورپوینت پایداری سدهای خاکی در برابر زلزله,pptx
دانلود,بررسی پاورپوینت سازه های بتن آرمه,pptx
دانلود,بررسی پاورپوینت اجرای ساختمان,pptx
دانلود,بررسی پاورپوینت آبشستگي,pptx
دانلود,تاریخچه تونل سازی و انواع آن,pptx
دانلود,بررسی پاورپوینت توليد گاز سنتز بطريق (SMR) ,pptx
دانلود,بررسی پاورپوینت روشهاي توليد گاز سنتز,pptx
دانلود,بررسی پاورپوینت وضعيت گاز طبيعي در ايران و جهان,pptx
دانلود,بررسی پاورپوینت شناخت اجزای تشکیل دهنده بتن و خود بتن,pptx
دانلود,بررسی پاورپوینت نانو تکنولوژی وتاثیر آن در عمران,pptx
دانلود,بررسی پاورپوینت اصول و مباني گودبرداري و سازه هاي نگهبان,pptx
دانلود,بررسی پاورپوینت اثرات المانهای مرزی بر روی رفتار لرزه ای دیوار های برشی فولادی ,pptx
دانلود,بررسی پاورپوینت انواع دیوار برشی فولادی و رفتار آنها,pptx
 




:: بازدید از این مطلب : 187
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 27 شهريور 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: