پاورپوینت بررسی اقلیم و معماری بندر انزلي
نوشته شده توسط : safa
پاورپوینت بررسی اقلیم و معماری بندر انزلي

تاریخ ایجاد 02/12/1397 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 34 اسلاید   قیمت: 7500 تومان     تعدادمشاهده  4  


پاورپوینت بررسی اقلیم و معماری بندر انزلي
 
بخشی از مطلب
استان گيلان با 14711 كيلومتر مربع وسعت و بيش از 2 ميليون و 200 هزار نفر جعيت‌يكي از استان‌هاي شمالي كشور جهوري اسلامي‌ايران است. اين استان بوسيله رشته كوههاي بلند البرز از ساير سرزمين ايران جدا شده است و در جنوب درياي خزر واقع شده است.
گيلان در غربي ترين بخش ساحخلي خزر، ميان استان اردبيل در غرب، استان مازندران در شرق واستانهاي زنجان و قزوين در جنوب واقع شده است.
آب و هواي مناسب، خاك حاصلخيز، آب فراوان، تراكم بالاي جمعيت، نيروي انساني متخصص ماهر از عمده وي‍‍‍‍ژ گ‍ي‌هاي استان گيلان است. استان گيلان داراي دو گونه آب و هوايي معتدل و مديترانه اي بوده و مناطق عمده اي از آن داراي كوه‌هاي پوشيده از جنگل‌هاي انبوه است.
در قسمت جلگه اي اين استان كشتزارهاي برنج همراه با ساير محصولات باغي و جاليزي چون توتون،  تنباكو، مركبات، كيوي، بادام زميني، چاي، زيتون، فندق و گياه دارويي گل گاو زبان به عمل مي‌آيد و توليد سالانه برنج سفي بيش از 600 هزار تن، چاي خشك بيش از 75 هزار تن‌يكي از محصولات مهم اقتصادي استان گيلان مي‌باشد. كه با دارا بودن كيفيت مطلوب قابليت عرضه در بازارهاي جهاني را دارا مي‌باشد.
در كرانه‌هاي درياي خزر صيد انواع ماهي‌هاي استخواني و غضروفي رونق دارد  و كارخانجات فرآوري محصولات دريايي به وي‍ژه خاويار و كليكا از سود قابل توجهي برخوردارند. استان گيلان با دارا بودن جاذبه‌هاي طبيعي و تاريخي هماره نظر گردشگران داخلي و خارجي را به خود جلب كرده است. از جمله مكان‌هاي ديدني گيلان: سواحل زيباي خزر، شهرك تاريخي ماسوله، تالاب بين المللي انزلي، تالاب استيل آستارا، تالاب امير كلايه لاهيجان، تالاب بزرگ كياشهر، قلعه رودخان، در فومن، استخر طبيعي لاهيجان و مناطق بكر ديدني جنگل‌هاي تالش، سياهكل، رودبار و رودسر را مي‌توان نام برد. در اين استان،منابع و معادن فراواني وجود دارد كه تنها برخي از آنها شناسايي و به بهره برداري رسيده است. مهمترين آنها: سرب، روي، آهن زغال سنگ، نفت و گاز مي‌باشد. از نظر توان انرژ‍ي، استان گيلان با 5 نيروگاه توليد انرژي جمعاً بيش از 1810 مگاوات قدرت توليد انرژي دارد كه تنها 30 درصد آن به مصرف مي‌رسد و مازاد آن به استانهاي مجاور انتقال مييابد. 
 
3-3-1آشنايي با بندر انزلي 
شهرستان بندر انزلي با 275 كيلومتر مربع مساحت و 130 هزار نفر جمعيت در 40 كيلومتري شمال غربي رشت و در كرانه جوبي درياي خزر واقع شده است. بندر انزلي در 28-37 درجه شمالي واقع شده است. حداقل و حداكثر درجه حرارت هوا در طول سال صفر و 32 درجه سانتي گراد مي‌باشد. در بندر انزلي كشتيراني داراي سابقه 350 ساله است. شيلات نيز در اين منطقه داراي سابقه اي 160 ساله است.
 
شهرستان بندر انزلي 
شهرستان مزبور كه مركز آن شهر بندر انزلي است داراي 1 بخش به نام بخش مركزي مي‌باشد. بخش مركزي از 2 دهستان مشتمل بر 34 آبادي (روستا، مزرعه، مكان) تشكيل شده كه عبارتند از: چهر فرضيه وليچاركي حسن رود.
 
مشخصات اقليمي‌بندر انزلي
در اين قسمت مشخصه‌هاي اقليمي‌بندر انزلي بررسي مي‌شود.
بندر انزلي در قسمت جلگه اي گيلان واقع شده است و همانطور كه گفته شد  سواحل بحر خزر با اعتدال هوا و بارندگي فراوان آن جزء مناطق معتدل و مرطوب محسوب مي‌شود اين ناحيه و بخصوص بندرانزلي داراي‌يكي از متغيرترين آب و هواهاي جهان است تغييرات شديد و ناگهاني با همان شكل خاصي كه در تابستان ديده مي‌شود در فصل زمستان هم ديده مي‌شود ؛ اين تغييرات به حدي ناگهاني است كه نمي‌توان به طور قطع چگونگي هواي فردا را پيش بيني كرد در واقع اين وضع مولود شكل طبيعي استان  باشد كه به صورت نوار باريكي با سواحل پوشيده از جنگل بوده و حاشيه آن كوههايي با ارتفاع قلل متفاوت مي‌باشد.
 
درجه حرارت
رژيم حرارتي در انزلي كم و بيش داراي‌يكنواختي خاصي است به اين ترتيب كه اختلاف درجه حرارت روز و شب چه در تابستان و چه در زمستان زياد نيست در اين مورد بي گفتگو عامل مجاورت با دريا مهمترين دليل اين هماهنگي محسوب مي‌شود زيرا بخار آب حاصله از دريا بالا بردن رطوبت باعث تعديل درجه حرارت منطقه مي‌گردد.
 
              جدول ميانگين حداقل و حداكثر شهرهاي گيلان
ايستگاه    بندر انزلي    رشت    آستارا    منجيل
ميانگين دما    7/15    4/15    5/16    3/18
حداقل مطلق دما    11-    19-    12-    8/10-
حداكثر دما    37    38    5/38    4/44
 
با نگاهي به جدول بالا در مي‌يابيم كه انزلي داراي آب و هواي معتدلي نسبت به ساير نقاط گيلان مي‌باشد و اين به دليل همجواري با درياي خزر است.
 
ميزان بارش
انزلي از پرباران ترين شهرهاي ايران است كه ميزان بارش سالانه آن به 1848 ميلي متر (معدل 24سال) مي‌رسد.
بالاترين ميزان بارش در مهرماه و كم باران ترين ماه سال در بندر انزلي در تير ماه مي‌باشد اين ميزان بارش حاصل از بخار آب زياد درياي خزر مي‌باشد كه به علت وجود ديواره بلند رشته كوههاي البرز درصد از آن منطقه گيلان خارج مي‌شود و انزلي ك در كنار دريا واقع گرديده است طبعاً بيشترين استفاده را از اين ابرهاي تشكيل شده و نزولات جوي مي‌برد. بارش باران در انزلي به علت اعتدال هوا بيشتر به صورت باران مي‌باشد.
بيشترين بارش در فصل پاييز مشاهده مي‌شود كه 39% از كل بارش سالانه را به خود اختصاص مي‌دهد بعد از آن به ترتيب در تابستان 26% و در زمستان 23% و آنگاه در فصل بهار 14% باران ساليانه مشاهده مي‌گردد.
حداكثر ميزان بارندگي در‌يك روز به اندازه 353 ميلي متر گزارش شده است و بالاترين ميزان بارندگي سالانه به 2000 ميلي متر مي‌رسد.
بايد توجه داشت كه ميزان بارش خود ناشي از اولاً بخار آب فراوان درياي خزر و ثانياً وجود بادهاي باران آور كه از سمت اروپا وارد ايران مي‌گردند و ضمناً بادهاي غالب محلي مي‌باشد كه در قسمت بعد در مورد بادها بحث مي‌گردد.
 
 
 
 
 
 رطوبت و بارندگي
رطوبت در ساختمان عامل بالقوه‌هاي در به مخاطره انداختن سلامتي و آسايش ساكنين ساختمان بوده و منشا خساراتي است كه به زيبايي و مصالح  ساختماني وارد مي‌آيد. مقاومت حرارتي ديواره‌هاي مرطوب به دليل آب موجود در آنها كاهش‌يافته و در نتيجه دماي سطوح داخلي ديوارها پايين آمده و امكان بروز تعريق بر روي چنين سطوحي افزايش مي‌يابد كه اين خود باعث ناراحتي از شرايط گرمايي هواي داخلي ساختمان و‌يا افزايش ميزان سوخت مصرفي سيستمهاي مكانيكي و مانند آن مي‌گردد.
 
  كج باران 
باران اين نعمت آسماني هنگامي‌كه با باد همراه باشد مي‌تواند باعث فرسايش نماي ساختمان گردد و بندر انزلي از جمله شهرهايي مي‌باشد كه داراي نوع خاصي از اقليم پرباران است كه در آن باران توام با وزش باد مي‌باشد بخصوص در فصول پاييز و زمستان. 
 
 
ميزان فرسايش ناشي از كج باران بستگي به حجم بارش و سرعت باد در هنگام بارندگي دارد. براي طراحان تعيين فرسايش حاصل از كج باران حائز اهميت است چرا كه با آگاهي از آن مي‌توان در انتخاب محل و جهت گيري بهتر بنا، حفاظت جبهه‌هاي رو به كج باران و انتخاب مصالح مقاوم تر در برابر نفوذ رطوبت اقدامات لازم را به عمل آورد.
با استفاده از آمار مربوط به بارندگي سالانه و متوسط سرعت باد در تعدادي از شهرهاي ايران مي‌توان تأثير كج باران را در اين شهرها مورد مطالعه قرار داد. با توجه به اين كه سرعت باد در ارتفاع ده متري ديدباني مي‌شود ساختمان‌هاي كمتر از ده متر (3،2،1 طبقه) تحت تأثير سرعتهاي كمتر قرار مي‌گيرند كه با فرض احتياط مي‌توان همان سرعت‌ها را براي آنها در نظر گرفت.
در واقع در تعداد زيادي از شهرهاي ايران كه غالباً بارندگي‌هاي سالانه، آنها كمتر از 500 ميلي متر است مشكل كج باران براي ساختمان‌هاي با ارتفاع كمتر از ده متر وجود ندارد.
در شهرهايي كه بارندگي بيش از 500 ميلي متر در سال، احتمال تأثير متوسط كج باران در تمامي‌ساختمان‌ها زياد اس و در شهرهاي با بارندگي بيش از 1400 ميلي متردر سال نماي ساختمان‌ها در جبهه‌هاي روبه باد غالباً تحت تأثير شديد فرسايش كج باران قرار مي‌گيرد كه بندر انزلي از جمله اين شهرها مي‌باشد.  
 
جريان باد 
ميزان بارش در بندر انزلي بسته به بادهاي مرطوبي است كه در زمستان از شمال غرب در بهار از مشرق در تابستان و پاييز از مغرب مي‌وزد اين بادها رطوبت دريا را به منطقه رانده و اثر آنها ر احتمالاً در برخورد با هواي مرطوبي كه از درياي مديترانه رو به مشرق پيش مي‌آيد دو چندان مي‌كند. همانطور كه گفته به دليل اين بادها است كه بندر انزلي از مرطوب ترين نقاط ساحلي درياي خزر و ايران است.
 
بارندگي 
 تبخيرشديد ناشي از حرارت بهار و تابستان اصولاً، به سبب نزديكي به دريا و وجود رودخانه‌هاي متعدد گيلان است.در جنوب تالاب و به فاصله كوتاهي از در د كوهستاني گيلان (ماسوله) رطوبتي را كه با بادهاي شمال همراه است در بر مي‌گيرد و موجب تراكم انها شده باران فراواني در تمام طول سال توليد مي‌كند. 
مقدار باراني كه در تالاب انزلي  مي‌بارد سالانه در حال تغيير است و در پاييز بيشترين حد را دارد و مقدار حداكثر در پاييز بسيار زيادتر  از ميزان حداكثر نزولات در بهار است.
روزهاي باراني به   سال مي‌رود. بارش برف زياد نيست و به ندرت در زمين باقي مي‌ماند. { عرباني و همكاران، 1374 } 
 
و.....


کلمات کلیدی مرتبط:
اقلیم و معماری بندر انزلي ,پاورپوینت بررسی ,جغرافیایی بندر انزلي ,اقلیم بندر انزلي,
مقالات مرتبط در این دسته
پاورپوینت بررسی سیستم اقلیمی کوپن
پاورپوینت بررسی معماری ساختمان مستقل ، ساختمان خودمختار
پاورپوینت بررسی نفوذ هوا در آپارتمان و تاثیر بر ساکنان
پاورپوینت بررسی آسایش حرارتی
پاورپوینت بررسی هویت معماری سنتی بومی گیلان
پاورپوینت بررسی جغرافیایی ، اقلیمی و معماری شهر بندر ترکمن
پاورپوینت بررسی اصول طراحی معماري معماری سازگار با اقلیم
پاورپوینت بررسی اصول طراحی معماري اقلیمی و ارائه راهکارهای بهینه در مقابله با شرایط اقلیمی
پاورپوینت بررسی تقسيمات اقليمي و تيپولوژي معماري اقلیمی ایران
پاورپوینت بررسی حوزه‌هاي اقليمي ايران
پاورپوینت بررسی مقاومت مناطق بومی شهرها در برابر عوامل اقلیمی ، معماری و شهرسازی پايدار
پاورپوینت بررسی ویژگی‌های عمومی اقلیم گرم و مرطوب
پاورپوینت بررسی پیشینه ، مبانی ، کاربردهای انرژي باد
پاورپوینت بررسی طراحي خانه با سيستم غير فعال خورشيدي
پاورپوینت بررسی معماري خورشيدي
پاورپوینت بررسی کاربرد انرژي خورشيدي در معماری
پاورپوینت بررسی اقلیم چهارگانه ایران
پاورپوینت بررسی اقلیم و معماری شهر گلپایگان
پاورپوینت بررسی اقلیم و معماری چابهار
پاورپوینت بررسی اقلیمی و معماری و جغرافیایی کاشان
 




:: بازدید از این مطلب : 73
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 4 اسفند 1397 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: