نوشته شده توسط : safa
پاورپوینت بررسی خصوصيات اقلیمی،جغرافيايي،تاريخي و فرهنگي معماری شهر شیراز

تاریخ ایجاد 27/11/1397 12:00:00 ق.ظ    تعدادبرگ: 35 اسلاید   قیمت: 7500 تومان     تعدادمشاهده  5  


پاورپوینت بررسی خصوصيات اقلیمی،جغرافيايي،تاريخي و فرهنگي معماری شهر شیراز 
 
بخشی از مطلب
"شیراز مرکز استان فارس و پایتخت فرهنگی ایران است". خاک فارس بخش بزرگی از جنوب فلات ایران را دربرمی‌گیرد. بلندترین کوه‌های آن دنباله‌های رشته جبال زاگرس هستند. 
در غرب و شمال‌غربی که برف‌گیرترین بخش فارس را تشکیل می‌دهند و تأمین‌کننده اصلی آب‌های شیرین منطقه هستند از دامنه این کوه‌ها رودها و نهرها با شیب ملایمی به سوی شرق جاری می‌شوند تا بازمانده آب آنها به یکی از دریاچه‌های شور یا شیرین منطقه بریزد، و یا سرانجام به آب‌های خلیج‌فارس بپیوندد.
"خاک فارس در روزگار باستان، و تا همین اواخر، بخش بزرگی از جنوب ایران را در برمی‌گرفت؛ از شمال همسایه یزد و اصفهان بود و از شرق همسایه کرمان و مکران و از غرب همسایه خوزستان و مرز جنوبی آن آب‌های گرم خلیج‌فارس. 
خاک فارس نیز همچون بیشتر نقاط ایران‌زمین چهار فصل مشخص دارد؛ بهار معتدل و بهشتی است؛ پر از سبزه و گل و آواز بلبل؛ تابستان گرم است، داغی آفتاب نیمروزی انسان را بی‌اختیار به سوی سایه‌های کنار دیوار و زیر درختان می‌راند و تا همین اواخر که استفاده از کولر آبی هنوز رواج نیافته بود، پناه بردن به سرداب‌ها و زیرزمین‌ها در ساعات گرم روز برای خودش فرهنگی داشت؛ پائیز باز معتدل است، هر چند که وزش باد شدت می‌گیرد و خاک دشت را می‌روبد و به شهر می‌آورد؛ زمستان نسبتاً سرد است و مقابله با همان سرمای مختصر نیاز به پوشیدن لباس گرم و روشن کردن بخاری دارد. 
 1. 1. 3.حدود و موقعیت شهر شیراز
"شهر شیراز تقریباً در مرکز استان فارس و بر روی جلگه‌ای قرار گرفته است که طول آن حدود 40 کیلومتر و عرض آن حدود 15 کیلومتر است. این جلگه در 29 درجه و 38 دقیقه و 52 درجه و 40 دقیقه طول شرقی واقع شده است و ارتفاع آن از سطح دریا 1585 متر است." 
          از طرف  شمال به  اصفهان از طرف  شمال غربی به استان کهگیلویه و بویراحمدو از طرف جنوب به هرمزگان از طرف شرق به استان یزد و کرمان  و از طرف غرب به استان بوشهر می رسد .
          
 آب و هوا:
 سه ناحیه آب و هوایی متمایز در استان فارس وجود دارد. نخست ناحیه کوهستانی شمال و شمال غربی با زمستانهای نسبتاً سرد و تابستانهای معتدل. دوم نواحی مرکزی با زمستانهای نسبتاً بارانی و معتدل و تابستان‌های گرم و خشک. ناحیه سوم در جنوب و جنوب شرقی دارای زمستانهای معتدل و تابستانهای بسیار گرم است.
 
وسعــــت: ۱۲۲۴۰۰کیلومترمربع 
جمعـیــت: ۴٬۰۰۰٬۰۰۰نفر 
تقسیمات: 16شهرستان48شهر60بخش 185دهستان 
شهرستانها: آباده، ارسنجان، استهبان، اقلید، بوانات، جهرم، خرم‌بید، داراب، زرین‌دشت، سپیدان، شیراز، فراشبند، فسا، فیروزآباد، قیر و کارزین، کازرون، لارستان، لامِرد، مرودشت، ممسنی، مهر، نیریز
ارتفاعات 
این شهر از شمال محدود است به رشته کوههای به نام بمو که بلند ترین قله آن ها 2661 متر بوده ، پشت قله با ارتفاع 2177 متر، چهل مقام با ارتفاع 1808 متر، بابا کوهی با ارتفاع 2168متر، منصور آباد با ارتفاع 1965 متر و کوشک بی بی چه با ارتفاع 1800 متر، و از غرب کوههای سفیدار این شهر را محدود نموده است که معروفترین قله این رشته کوه دراک با ارتفاع 2624 متر بوده و از جنوب غربی و شمال شرقی محدود به ادامه جلگه شیراز می باشد.
توپوگرافی 
"پست‌ترین نقطه جلگه شیراز در 6 کیلومتری جنوب‌شرقی آن واقع شده که در حال حاضر سطح دریاچه مهارلو آن را پوشانده است. 
ارتفاع متوسط این دریاچه از سطح دریای آزاد در حدود 1500 متر می‌باشد، تغییرات ازدیاد ارتفاع از دریاچه مهارلو نسبت به جنوب‌شرقی به طور ملایم و در جهت غربی از شدت بیشتری برخوردار بوده است. 
دامنه‌های برفی کوه قلات که حد شمال‌غربی را تشکیل می‌دهد در حدود 2344 متر ارتفاع دارد، قسمت شمالی جلگه را رشته‌کوه‌هایی که در جهت شمال‌غربی به جنوب‌شرقی امتداد دارند تشکیل می‌دهند. این پستی و بلندی‌ها که حد فاصل بین دو جلگه مرودشت و شیراز می‌باشد از شمال دریاچه مهارلو می‌گذرد". 
رودخانه‌ها
به طور کلی می‌توان گفت که شهر شیراز فاقد هر گونه رودخانه دائمی و پرآب بوده و رودهای اطراف شهر مانند مسیل‌هایی هستند که فقط در مواقع بارندگی فصلی سیلاب‌های تشکیل شده را به دریاچه مهارلو هدایت می‌کند.
4.1.1.نظری به سيمای منطقه 
         در فاصله ای نه چندان دور از بوشهر، شهر شيراز با معماری خاص خود قرار گرفته است.شرايط محيطی و فرهنگی اين شهر وتأثير آنها در ساخت بنا ، باعث شده تا معماران شيراز بردرونگرايی بنا تأکيد داشته باشند و از مصالح خشتی برای بنای ديوارهاواز سيستم تير پوش در ساخت پوششها استفاده کرده اند.
        منطقه فارس در طول تاريخ ايران يکی ازنقاط حساس و مهم تمدن اين مرزو بوم بوده است . با گذر از اصفهان به فاصله ای نه چندان دور وارد منطقه اي کوهستانی شده که ارتفاعات آن دنباله رشته کوههاي زاگرس و جهت آنها شمال غربي- جنوب شرقی است . در ميان اين ارتفاعات جلگه های حاصلخيزی وجوددارد که در بيشتر آنها تمدنهاي بزرگ قبل از ظهور اسلام درايران شکل گرفته اند . 
       برخی از اين دشتها عبارتند از : دشت مرغاب ، مرودشت ، فيروز آباد و سروستان .
فارس از چند هزار سال قبل از ظهور اسلام از دوره مادها تا دوره هخامنشيان ، اشکانيان و ساسانيان گذرگاه راههای مهم ايران بوده است .
        شهر شيراز در دامنه يکی از ارتفاعات مرکزی به نام بُمو قراردارد . اين ارتفاعات جلگه شيراز را از جلگه مرو دشت جدا ساخته و به سمت شرق ادامه يافته به ارتفاعات خرمن کوه در شمال شهرستان فسا متصل می گردد . 
در شمال شهر دو تنگ الله اکبر و تنگ آب خان يا تنگ سعدی اين رشته کوه را به سه قسمت مجزا تقسيم کرده است . 
و....


کلمات کلیدی مرتبط:
خصوصيات اقلیمی،جغرافيايي،تاريخي و فرهنگي معماری شهر شیراز ,پاورپوینت بررسی ,"شیراز مرکز , استان فارس ,پایتخت فرهنگی ایران ,
مقالات مرتبط در این دسته
پاورپوینت بررسی مطالعات اقليمي شیراز
پاورپوینت بررسی مطالعات اقلیمی معماری شهر شیراز
پاورپوینت بررسی خصوصيات جغرافيايي ، تاريخي و فرهنگي معماری شهر قم
پاورپوینت بررسی ذخیره‌سازی فصلی انرژی حرارتی
پاورپوینت بررسی توزیع هوا از مسیر زیر کف ساختمان (UFAD)
پاورپوینت بررسی تهویه مطبوع خورشیدی
پاورپوینت بررسی تنظیم شرایط محیطی اقلیم معتدل و مرطوب
پاورپوینت بررسی شرایط اقلیمی مناطق گرم و مرطوب
پاورپوینت بررسی اقليم در معماري اردكان
پاورپوینت بررسی تاثیر اقلیم برمعماری یزد
پاورپوینت بررسی مشخصات و تقسیمات اقلیمی در جهان
پاورپوینت بررسی تنظیم شرایط محیطی و اقلیمی در محیط های مسکونی
پاورپوینت بررسی اهداف طراحي اقليمي در مجتمعهای مسکونی
پاورپوینت بررسی تفاوت هاي فيزيولوژيکي حرارتي بين آسايش حرارتي در محيط هاي داخلي و خارجي
پاورپوینت بررسی آسايش حرارتي در فضاهای باز و محيط هاي مسکونی
پاورپوینت بررسی شهر تاریخی ماسوله
پاورپوینت بررسی اقلیم گرم و خشک
پاورپوینت بررسی موقعیت جغرافیایی عربستان
پاورپوینت بررسی اقلیم و معماری جزیره قشم
معماري در اقليم گرم و مرطوب - دانلود پاورپوینت بررسی اقلیم جنوب ایران




:: بازدید از این مطلب : 81
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 اسفند 1397 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: